TAMU-eleverne gør sig enormt umage

Anne Mette Busch, strategi- og udviklingsleder, UCN Aalborg:

”Vi er en professionshøjskole med 1.000 ansatte og 10.000 studerende, faktisk 20.000 hvis man medregner deltagere i vores kurser og videreuddannelsesaktiviteter. Vi har holdt seminar for en ledergruppe hos TAMU på Vitskøl Kloster.

Når man er på et lederseminar, har det enormt stor betydning, hvordan stemningen er. På Vitskøl Kloster føler man sig afvæbnet fra starten, ikke mindst fordi det ligger i så smukke omgivelser midt ude i nowhere. Bygningerne er historiske, og man mærker straks, at TAMU’s elever og personale hæger om stedet, både udendørs og indendørs. Der er gode mødelokaler, og når man er færdig med det faglige program, kan man spise i den gamle munkekælder. Selv om bunden ikke bliver slået ud af vores budget, er værelserne af en god standard,

Det er en fornøjelse at se, at de unge indgår i driften af stedet. De forstår virkelig at interagere med gæsterne, og man ser, at de beskæftiger sig med noget, som er meningsfuldt. De indgår i en værdiskabende sammenhæng og gør sig enormt umage.

Vi kommer jo selv fra en uddannelsesinstitution, hvor læringsprocesser er vores kerneopgave. I enhver læringsproces er der noget, der gør modstand og er svært. Derfor rammer TAMU lige ind i vores kerne, og jeg har det sådan, at når TAMU kan lykkes med at uddanne unge, der har haft det svært, så kan vi også lykkes med vores studerende. På den måde er det til stor inspiration for os at se med egne øjne, hvordan TAMU lykkes med at arbejde med en målgruppe, som andre har opgivet.

Vi kunne også have valgt et almindeligt konferencehotel, som vi ofte er glade for i andre sammenhænge, men så ville vi ikke være blevet inspireret på samme måde. Det er bestemt ikke sidste gang, at vi bruger Vitskøl Kloster.”