Når CSR er handling og ikke bare snak

Byggeuddannelsen på TAMU Aarhus og Odense har bidraget til OKNygaards komplicerede taghaveprojekt for Valdemars have i Aarhus. Eleverne har været hyret ind til at hjælpe med at beplante et areal mellem de nybyggede boligblokke. I slutningen af projektet stødte de ind i en svært fremkommelig skråning på 6-800 kvadratmeter med en hældning på op til 45 grader, som ikke kunne færdiggøres via maskinel kraft. Det krævede håndkraft og hårdt arbejde, så området kunne nivelleres og tilsås med græs. Eleverne fik sammen med OKNygaards medarbejdere flyttet 15 tons jord, så projektlederen hos OKNygaard Finn Vestergaard var yderst tilfreds med elevernes indsats:

”Jeg tager hatten af og er stolt på deres vegne. Der blev knoklet igennem og vi fik gjort det til en sjov opgave, som blev taget seriøst. Vi har haft eleverne afsted flere gange og resultatet er det samme, de leverer en god indsats.”

Eleverne var ifølge Finn Vestergaard særligt gode til at samarbejde med OKNygaard:

”Jeg har kun roser til knægtene. De var gode til at samarbejde som et hold og fangende lynhurtigt opgaven. Det var jo en simpel opgave, som krævede godt samarbejde. Det blev en fed dag. Det var lige, hvad jeg havde drømt om. ”

Finn Vestergaard mener, at TAMU og OK Nygaard har et godt samarbejde:

”Vi har fundet ud af, at vi kan bruge hinanden til en masse basisopgaver, som TAMU kan bidrage til at løse. Jeg er imponeret over eleverne. De er godt skolet og har en god måde at begå sig på blandt vores medarbejdere. Derfor har vi også ansat to elever. Der er nogle enkelte ting, som de skal lære, så de passer ind i branchen. Det er en smal sag, da de både har gåpåmod og er ydmyge. Det er guld værd for en arbejdsgiver. ”

TAMU’s direktør Peter Staun Kastholm er yderst tilfreds med samarbejdet:

”Jeg værdsætter vores samarbejde med OKNygaard, da det skaber bedre uddannelses- og beskæftigelsesbetingelser for vores elever. Det giver dem håb og drømme, så de kan lykkes på det ufaglærte arbejdsmarked eller begynde i ny mesterlære, hvor de kan blive faglærte gennem praksis hos arbejdsgivere som OKNygaard. ”